Eteričn Ulja Set 12 Mirisa
Eteričn Ulja Set 12 Mirisa
Eteričn Ulja Set 12 Mirisa

Eterična ulja set 12 mirisa od 3ml

Prodajna cena sa popustom
Prodajna cena600,00 din
Popust
Cena / kg:
Pakovanje od 12 mirisa.
- Osmanthus
- Lavanda
- Lotus
- Ruža
- Okean
- Pomorandža / narandža
- Jasmin
- Jagoda
- Limun
- Zeleni Čaj
- Ljubičica
- Sandalovina
Staklene bočice.
NARUČITE PREKO TELEFONA
065/886 20 95
Opis

Šta su eterična ulja?

Eterična ulja zapravo i nisu ulja po hemijskoj strukturi, ali ih ipak svi tako zovu. Ona su smeša različitih jedinjenja i aktivnih bioloških spojeva, a dobijaju se iz različitih delova biljaka destilacijom ili hladnim ceđenjem.

Eterična ulja su prisutna u svim delovima biljke, kako u plodu, tako i u listu, cvetu, pa čak i korenu, ali nisu ravnomerno raspoređena. Upravo zbog toga i činjenice da je potrebna velika količina određene biljke da bi se dobilo vrlo malo eteričnog ulja, ova moćna supstanca je izuzetno cenjena i skupa.

Ono što eterična ulja čini posebnim je činjenica da imaju vrlo male molekule pa se zbog toga vrlo lako i brzo apsorbuju kroz kožu i ulaze direktno u krvotok.

Mnogima je prva asocijacija na eterično ulje intenzivan miris, ali ako znate malo više o njima ona vam mogu biti sjajni saveznici na putu ka prelepoj koži i zdravom telu.

Za šta sve možete koristiti eterična ulja

Eterična ulja su toliko svestrana da se mogu koristiti za rešavanje raznih zdravstvenih problema, za poboljšanje koncentracije, za bolje spavanje, za aromaterapiju, pa čak i za kuvanje.

A ono za šta bi vi definitivno trebalo da počnete da ih koristite je za negu tela i lica, kao i osnovni sastojak osveživača prostorija.

Uvek pri kupovini kozmetičkih sastojaka je potrebno da obratite pažnju na sastav samog preparata, kako biste izbegli štetne i nepoželjne sastojke. Pa tako dok gledate koje sastojke želite da izbegnete, obratite pažnju i na one koje želite da imate u svojim kozmetičkim preparatima.

Eterična ulja su prava magija u malim bočicama jer ona imaju antibakterijsko, antiseptično, pa čak i analgetičko dejstvo.

Zbog toga za negu možete koristiti i sama eterična ulja ili ih iskoristiti u nekom „Uradi sam“ receptu.

Kako se koriste eterična ulja?

Uvrstiti eterična ulja u svakodnevnu rutinu nege nije uopšte komplikovano, ali postoje neka pravila koja morate znati i poštovati.

Eterična ulja su koncentrati i nikada ne bi trebalo da ih same koristite direktno na koži. Koriste se razblažena u baznom ulju i u veoma maloj količini.

Bazna ulja koja možete koristiti su biljna ulja, koja prijaju koži i nisu komedogena, a to su bademovo ulje, maslinovo ulje, ulje lešnika, ulje jojobe ili ulje od koštica kajsije.

VAŽNO: Eterična ulja se uvek koriste razblažena u baznom ulju kako bi se izbegla iritacija kože.

Mešavinu baznih i eteričnih ulja možete koristiti za masaže, za negu lica, za negu ispucale i dehidrirane kože, za uklanjanje ostataka šminke, ali i za tretiranje upalnih procesa na koži.

Postoji jedan izuzetak od pravila, a to je eterično ulje čajevca, odnosno čajnog drveta. Ono ima antibakterijsko dejstvo i koristi se u mnogim kozmetičkim preparatima, jer se smatra vrlo moćnim eteričnim uljem kada je u pitanju lečenje akni. Ulje čajevca možete direktno naneti na lice, odnosno direktno na aknu, ali tako što ćete staviti jednu kap na štapić za uši, pa naneti na problematično mesto.

 

Komentari

Nedelja, 07 Novembar 2021
Dobra ulja, za ove pare prezadovoljan sam.
Božidar
065 886 20 95

Naša ponuda

Specijalna ponuda

Nedavno pregledani

Imate pitanja ili želite preporuku? Želite li da Vaši proizvodi budu na sajtu?


Pišite nam mejlom ili preko Facebook stranice

065/8862095